WINTERSERIE WAALWIJK, 3 maart 2019.

DSC05048 - kopieWINTERSERIE WAALWIJK,

WAALWIJK, 3 maart 2019

De weersverwachting voor deze zondag wordt in de loop van de week wel wat beter, DSC04994maar blijft toch buien aan geven. Toch gaan we ook vandaag wandelen, en als we de start bereiken wordt er juist gestart…… in regencape.
DSC04995Wij doen eerst nog snel een bakkie en gaan er kwart over negen achter aan.
De bebouwde kom uit gaan we al snel de bossen in. We kletsen lekker bij met Jacqueline, en opeens staan we al voor de eerste keer voor de pleisterplaats met de nieuwe catering kar van WSV Waalwijk’82.

De eerste 5 zitten er al weer op en we nemen een bakje koffie. De rustpost staat voor de Efteling en dat kun je horen. DSC05002Als we door gaan kijken we naar de attracties, en dan komen er wandelaars terug. We zijn de afslag voorbij gelopen. We gaan DSC05004langs huisjes en stenen met afbeeldingen a la Efteling terwijl de ene na de andere afstand af slaat.
Wij lopen ons zo warm dat we de regencapes op de rugzak doen. Zo maar midden in het bos staan wat bloeiende narcissen.

Al op 12,5 km is de horecarust bij restaurant ‘De Zwammenberg’ in De Moer. Omdat het de enige is vandaag doen we hem toch aan.

Jacqueline zegt dat ze René hier vorig jaar voor het eerst tegen is gekomen, dus we sturen hem een foto. Hij herkent het direct.

Af en toe bewandelen we het landelijke, maar bos heeft de boventoon. Bij een groot meer DSC05018slaan we rechts af richting een lange houtvlonder. Daar gaan we toch niet overheen??? Dus wel. DSC05020Gelukkig is hij niet glad wat we vreesden. Er is wel goed te zien hoe droog het in Nederland is, want je kunt bijna naast de vlonder lopen.
We gaan een klaphek door en zien zowaar wat Schotse Hooglanders met jongen. Bij een hek zien we een opvallende groene buis zitten. Een geo-cache? Maar

nee, het is ivm  het schrikdraad van het hek. Als we even later uit baldadigheid bij een nestkastje gaan kijken blijkt dat wel een cache te zijn. En nog een hele fraaie ook!

Na een forse beuk, later lezen we dat hij in 1860 is geplant, duiken de keien met Efteling afbeeldingen weer op en bereiken we de pleisterplaats weer. DSC05036 Nu genieten we van een (tomaten)soep waar we deze keer een bonnetje voor hebben gekregen. Er zitten nog twee wandelaars op de post, verder blijkt iedereen al door te zijn.

Nu zijn er volgens ons so-wie-so weinig wandelaars op de 30. We gaan verder langs ‘een explosief verleden’, een plek waar in WOII veel Duitsers zijn geweest. ( https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-de-loonse-en-drunense-duinen/route/wandelroute-langs-een-explosief-verleden-bij-kaatsheuvel ).
DSC05043 - kopieOp een van de volgende bospaden stapt Jacqueline bijna op een kikker en niet veel verder stap ik ook bijna op zo’n dier. Het is écht kikkerweer!
DSC05047We gaan het bos uit en via wat landelijke wegen nemen we de kortste weg terug naar Waalwijk. Voor we buurthuis ‘Zanddonk’ bereiken kan Jacqueline gelukkig toch nog een foto maken van ‘Schoenlapperslaand’ onder het plaatsnaambord, de carnavalsnaam van Waalwijk.
Als we nog wat na drinken, met een stukje kaas van gisteren, wordt er om ons heen al druk opgeruimd……..

Alle foto’s zijn te vinden op:

https://photos.app.goo.gl/aq4RVL8DcwMeHCZN8

Het was weer een fantastische wandeling in Waalwijk, de laatste al weer van de winterserie. Waalwijk ’82, bedankt voor een heerlijke wandelwinter.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s