PEGASUSTOCHT, 26 oktober 2019

DSC07909 - kopie (2)PEGASUSTOCHT,
EDE 26 oktober 2019

De laatste zaterdag van de herfstvakantie hoef ik niet te werken dus in overleg met Peter DSC07910en Jaimy gaan we (voor mij) ouderwets een zaterdagtocht lopen. De Pegasuswandeltocht, want de heren willen wel (weer) eens in een legervoertuig zitten.
DSC07911Het wordt de 10 km die niet start vanuit Wekerom, maar vanuit de Schuilplaats in Ede. Dat ken ik nog van de Edese Vierdaagse. Waarom wij ergens anders starten wordt al snel duidelijk. Nu dsc07912.jpgkunnen wij in tegengestelde richting met de voertuigen terug pendelen dus rijden deze niet leeg terug.
En we mogen ook nog voor de deur parkeren, dat blijkt in Wekerom wel anders te zijn. Maar daarover straks meer…..

We starten gezellig met de andere wandelaars langs de bossen al snel de heide op. Het DSC07923blijken er zelfs 12 1/2 kilometers te zijn, maar wel mooi. De schaapskudde treffen we helaas niet, en ook DSC07924de schaapskooi is helemaal leeg. We rusten wel bij het natuurhuis waar de groep doedelzakken net gaat spelen. We treffen het maar.

Binnen halen we een stempel op de kaart en in een speciaal boekje voor nog meer WOII DSC07938gerelateerde tochten tussen de opgezette dieren die hier leven. Alleen de wolf ontbreekt nog merken we.
DSC07947Nog maar net weer op pad treffen we nog een rust en stempelpost. Hier halen we alleen nog een speculaas pop en gaan verder naar het uitkijkpunt. Dat benutten we, maar buiten wat gewone paarden heel in de verte laat het wild DSC07950(o.a. konikpaarden) zich niet zien. Ik blijf wel foto’s maken van de prachtige paddenstoelen die overal langs het parkoers staan.
Peter refereert nog even aan de hond die uit viel naar een andere hond op de rustpost. De eigenaar had hem DSC07951niet helemaal onder controle. En zo gaat het gesprek verder via drugshonden, die deze functie maar kort mogen vervullen omdat ze anders ook verslaafd worden, naar liedjes over drugs. Nee, niet dat liedje van ‘Doe maar’…….. maar die van de drugs dealende Zwarte Piet, wiedewiedewiet!
DSC07954De kilometers gaan gezellig onder onze voeten door. Niet voor iedereen overigens. Een klein jochie wil DSC07956langs het pad gaan zitten, maar moet van opa, die nog vier kinderen mee heeft, weer door.
Ik vraag hem dus of hij ook mee gaat met de militaire voertuigen, en of hij ook zo veel mooie paddenstoelen heeft gezien onderweg. En hij DSC07957laat zijn zakje met snoepjes zien. Volgens opa is dat zijn benzine. En als ik weer door ga loopt hij ook weer enthousiast kletsend.
We komen bij de finish op de Hartekamp. We willen op het terrein nog een serie geocaches doen, maar davmoeten ook nog terug met de legervoertuigen. Tot hoe laat zullen die rijden….. kortom, we rijden eerst terug met de voertuigen en met de auto naar hier. We sdrkunnen inmiddels toch voor de deur parkeren omdat veel wandelaars al naar huis zijn, of net terug komen.
Maar eerst dus terug in een kleine militaire wagen waar zelfs Peter in zijn militaire tijd nog nooit in heeft gezeten. En die voertuigen rijden nog best hard! Als we uit stappen gaat net de groep doedelzakken spelen……
DSC07968We drinken binnen wat op onze consumptiebon en zien Jan en Jennie en Hetty nog. Dan nemen we de auto om die, zoals reeds gezegd, voor de deur op de Hartekamp te parkeren.
Vandaar beginnen we gelijk met het rondje geocaches waarbij we voor de derde keer langs de spelende groep doedelzakken mogen.
De caches zijn leuk. Allemaal goed verborgen doosjes met een kleur er in, waarvan we de woordwaarde moeten stapeltellen met het nummer van de cache er bij. Best nog opletten dus, maar het gaat in één keer goed. Dat is een ander verhaal voor enkele wandelaars. Sommigen zijn hun auto op het terrein met de vele wegen kwijt…….. “Nee, hier zie ik ook geen rode auto tussen staan…..” Jan en Jennie komen in hun wel gevonden auto langs, zij moesten ook al lachen om de zoekende wandelaars en hadden vanmorgen de tip gekregen om een foto te maken van ‘waar hun auto stond’.
Bij de bonus cache treffen we nog een cacher aan, die ook de Pegasustocht heeft gelopen. Hij heeft de serie alleen vorig jaar gedaan en thuis de bonus uitgerekend om die dit jaar te zoeken. Hij loopt gezellig ook nog de multi met ons mee.
mdeDan rijden we naar Nijmegen voor de Sunset march. Maar eerst in Lent even naar een snackbar. Deze plek kennen we nog van de camping waar we met de Nijmeegse vierdaagse stonden. We hebben duidelijk een goede snackbar gekozen want ‘even’ duurt al snel een half uur voor we onze snacks hebben. Snel opeten in de auto en naar brug ‘De Oversteek’……. waar we aansluiten bij de groep die ons tegemoet komt en de Sunset march al is gestart. We lopen verder mee de brug over, en naar het monument op de dijk. Best indrukwekkend.
We gaan zeker nog een keer om de hele march mee te lopen. We weten dat we dan dus aan de andere kant van de brug moeten starten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s